Вчасна обробка коріння томатів забезпечить врожайність — досвід

На етапі висадки коріння розсади томатів замочують в розчині інсектицидів для захисту від дротяників, хруща та попелиці. До періоду плодоношення грядки періодично обробляють фунгіцидними препаратами, які запобігають розвитку грибкових захворювань.

Для подальшого захисту врожаю помідорів у відкритому грунті, експерти рекомендують дотримуватись графіку підгодівлі, пише Zemliak.com.

Першу кореневу підгодівлю помідорів, посаджених у відкритий грунт проводять на 20-22 добу після висадки розсади на грядки. 

«Рекомендований склад розчину (внесення органіки і мінеральних добрив): рідкий коров'як (півлітра) і 15 мл. нітрофоски розводять у відрі води. Витрачають півлітра на кожен кущ», — пише Zemliak.com.

Час другої підгодівлі — близько двадцяти днів після першої. Склад: курячий послід (0, 4 кг.), Суперфосфат (1 ст.ложка), калію сульфат (1 ч.ложка) на стандартне відро води. Витрачають 1 л. під кожну рослину.

Третя підгодівля проводиться через 1-2 тижні після другої. Склад для поливу: нітрофоска (15 мл.) І гумат калію (15 мл.) На відро води. Витрачають 5 л. на кожен квадратний метр грядки.

Для четвертої підгодівлі вдалий час через 11-14 днів після третьої. 

«На даному етапі потрібен лише розчин суперфосфату: 1 столова ложка на 10 л. чистої води. Використовується для сміття на кожен квадратний метр», — додали експерти. 

В якості добрива для томатів добре використовувати настій пташиного посліду, бордоську суміш, деревну золу, сечовину, суперфосфат. 

(с) Тетяна КунденкоZemliak.com2022.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.