Дачникам нагадали, які добрива необхідні для вирощування помідорів

Для вирощування помідорів вибирають ділянку з розсіяним освітленням та захищену від протягів. Під час весняної підготовки дільниці рекомендується внести мінеральні добрива. Наприклад, суперфосфат, сульфат калію, аміачна селітра, пише Zemliak.com.

Експерти зазначають, грунт для помідорів на відкритій ділянці повинен бути легким, дренованим, з нейтральною або слабокислою реакцією. 

По темі: Експерти розповіли, як визначити кислотність грунту вдома.

«Хорошими попередниками для томатів стануть бобові культури, цибуля, огірки, капуста, морква. А ось після пасльонових рослин висаджувати не можна», — пише Zemliak.com

На грядках заготовляють лунки в шаховому порядку, дотримуючись відстані між рядами 50-70 см. Рослини в одному ряду слід розміщувати на відстані 30-40 см. Розміри лунок повинні бути трохи більшими за обсяг контейнера, в якому знаходилася розсада. 

«За 1,5-2 години до пересадки, рослини рекомендується полити, що допоможе зберегти цілісність земляної грудки. Лунки також потрібно зволожити», — кажуть експерти.

Рослини акуратно витягають із ємностей за допомогою лопатки або будь-якого іншого зручного інструменту. Якщо розсада була у пластикових стаканчиках, їх можна акуратно розрізати. 

Сіянці поміщають у лунку на глибину до сім'ядольних листків. Простір, що залишився, заповнюють родючою землею, акуратно утрамбовують і поливають. Встановити кілочки для наступної підв'язки необхідно відразу після посадки, адже якщо зробити це пізніше є можливість пошкодити кореневу систему.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2022

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.