Кабмін спрямував 2,3 млрд грн на підтримку сільського виробництва

Уряд України 12 квітня 2022 року прийняв постанову про спрямування 2,3 млрд грн на підтримку сільськогосподарських товаровиробників для проведення сільськогосподарської діяльності та інших суб’єктів господарювання в умовах воєнного стану в межах Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Про це повідомив Данило Гетьманцев, народний депутат.

Завдяки цим змінам суттєво спрощено умови кредитування підприємництва, зокрема, можливість отримання пільгових кредитів під 0% річних з гарантією від Уряду України на рівні 80%. 

«Сьогодні, як ніколи, є важлива підтримка сільськогосподарських товаровиробників для забезпечення посівної кампанії, а також підтримка та активізація підприємницької діяльності у період дії воєнного стану»,  — пише народний депутат.

Зазначається, Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%»  розпочала роботу в лютому 2020 року. Механізм державної підтримки передбачає часткову або повну компенсацію відсотків за банківськими кредитами суб’єктам підприємництва за участі Фонду розвитку підприємництва (ФРП), діяльність якого координує Міністерство фінансів України.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.