На Сумщині аграрії працюють над вирощуванням овочевих культур

Сумські аграрії готуються до посівної. Війна з росією не стала на заваді вирощування овочів: вже висівають насіння, вирощують розсаду. Роблять таке, зокрема, у теплицях Сумського аграрного університету — там вже засіяли кілька тисяч палет овочевими культурами.

Про це стало відомо з сюжету Суспільного.

«Треба вирішувати продовольчу потребу в ситуації, яка склалася. Вже було висіяне насіння перцю близько 5000  штук. Це майбутня розсада, орієнтовно через 2 місяці ми переносимо у відкритий грунт, вирощуємо у відкритому грунті і отримуємо плоди», — каже Микола Радченко, доцент кафедри агротехнологій.

Найближчим часом, каже Микола Радченко, планують заготовити розсаду баклажанів, ранньої та пізньої капусти, базиліка, помідорів. Дещо з цього, сіятимуть за кілька днів.

«На сьогоднішній день ми висадили 6 тис палет перцю або баклажанів, але будемо забезпечувати максимум насіннєвого матеріалу, щоб висадити розсаду», — розповів Юрій Данько, проректор з наукової роботи.

Також фахівці вирощують огірки, самозапильний сорт. Технологи кажуть — на цей час у теплицях вже мали бути перші плоди.

«Уже цвіте. Ну трошки ми опоздали — не ми, а природа і ситуація не дала вчасно виростити і отримати результат — свіженьки огурчики. Що зробиш. При зміні температури вони завмирають і деякий час просто не ростуть, це те, що в нас зараз при такій ситуації є. Але весна движеться, жити треба і огіркам і нам», — додав Олександр Войтенко, завідувач лабораторією овочівництва.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.