Експерти нагадали, коли варто обробляти смородину

Від того, наскільки своєчасно і якісно буде проведена весняна обробка смородини, залежать і урожай, і здоров'я куща у сезоні, що починається. Відкладати цю справу надовго не можна, адже після розкриття бруньок багато способів обробки стануть недоступними, інформує Ukr.Media.

Обираючи терміни обприскування ягідних кущів на своїй ділянці, варто орієнтуватися на клімат і стан самих рослин. Бруньки набрякли, але ще не розкрилися, розтанув сніг, а земля ще у деяких місцях тверда — час переходити до обробки.

Обробка смородини з настанням весни проводиться і для боротьби із захворюваннями, і для позбавлення від комах-шкідників. Деякі з них пробуджуються ще до того, як на кущі з'являться перші листочки. 

«Це навіть на користь садівникові, адже він може сміливо обприскувати кущ спеціалізованими препаратами, не боячись пошкодити ніжну зелень», — кажуть експерти. 

Коли в регіоні у перший місяць весни ще лежить сніг, вночі є морози, а у саду панує справжня зима, чіпати смородинові кущі не має сенсу. Річ у тім, що й комахи, й грибки ще перебувають під надійним сніговим укриттям, тому ніякою хімією або народними засобами їх знищити не вдасться.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.