Для захисту кімнатних квітів використовують перекис — досвід

При поливах розчином з перекису по листі, відбувається знезараження листових пластин і стебел рослин від комах, що вже оселилися на них. Перекис не вбиває їх, але створює вкрай некомфортне середовище, внаслідок чого шкідники перестають нормально харчуватися, розмножуватися і незабаром гинуть. 

Для поливу оптимальний захисний розчин складається: 1 л води + 2 ст. л. 3% перекису + 30 крапель спиртового розчину йоду. Дієвим буде проти: щитівки, борошнистого червця, павутинних кліщів, попелиці, трипсів, нематод.

Про це пише Ukr.media. 

При поливах перекисом грунт насичується киснем, що позитивно впливає на розвиток кореневої системи рослин (щоб вона остаточно не задихнулася в тісному горщику). Пошкоджені корінці отримують стимул до швидкого загоєння.

Як і в будь-яких справах важливо дотримуватися почуття міри. Надлишок перекису може негативно вплинути на горшкові рослини.

«Для приготування робочого розчину розчиніть 2 ст. л. 3% розчину перекису водню в 1 л чистої попередньо відстояної води. Поливи з препаратом виконуйте не частіше, ніж 1 раз на тиждень», — кажуть досвідні квіткарі. 

При обприскуваннях перекисом головне, намагатися обробити всю рослину цілком, не забуваючи про нижню сторону листя і пазухи. Перекис водню діє як антисептик на грибкові хвороби на початковій стадії їх розвитку, тому підходить для застосування в профілактичних цілях.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.