На Полтавщині пасічник втратив 80 бджолиних сімей

Житель Мартинівської громади Артем Багачов поскаржився на дії місцевого фермера. Днями підприємець самохідним обприскувачем обробив посіви генномодифікованої сої (на площі 6 га) небезпечним гербіцидом «Раундап», що спричинило загибель понад 80 бджолиних сімей.

Про це повідомляє інтернет-видання Полтавщина.

«За 200 м від цих посівів у мого батька розташована пасіка. В результаті використання гербіциду загинуло понад 80 бджолиних сімей. Збиток становить 900 тис. грн, а моя родина залишилася без бізнесу», — повідомив Артем Багачов.

Як повідомляє чоловік, він одразу викликав карлівських представників Держпродспоживслужби та поліцію. Останні зафіксували його заяву. Щодо санітарних інспекторів, то їх дії Артему Багачову здалися дивними, адже в акті не було вказано, на якій саме ділянці вони зафіксували порушення законодавства, хоча проби гербіциду вони надіслали до київської лабораторії.

По темі: Як уберегти бджіл від отруєння агрохімією: поради спеціалістів

«Я хочу привернути увагу державних та правоохоронних органів і на цей випадок використання небезпечного гербіциду в межах населеного пункту і на саму реакцію державних інспекторів»,  — додає Артем Багачов.  

Також на думку чоловіка, якщо все залишити без змін, то недобросовісні фермери та корумповані чиновники й далі труїтимуть місцевих мешканців. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.