Для захисту рослини на ділянці слід дотримуватись правил посадки

Перш за все, садові роботи передбачають підготовку грунту, адже від цього залежить подальше вкорінення рослини. 

Відсутність дренажу викличе особливі проблеми на ділянках з близьким заляганням грунтових вод. На таких ділянках на дно посадкових ям необхідно укладати шар дренажу з битої цегли, щебеню або керамзиту. Шар зазвичай має товщину 15 см.

Про це пише Дім і сад.

«Молоді рослини повинні прижитися на новому місці, розвинути потужну кореневу систему. При залишенні високої наземної частини, у рослини спільно з відростанням коренів починає розвиватися крона, але сил на повноцінний ріст не вистачає, тому треба стимулювати тільки розвиток і відростання кореневої системи», — пишуть експерти. 

Перед посадкою коріння саджанців, цибулини, кореневища і бульби необхідно спочатку замочити в фунгіцидах або інсектицидах, що допоможе знищити грибкові та інші інфекції. Замочування посадкового матеріалу в біостимуляторах допоможе прискореному утворенню коренів.

«Обов'язково потрібно проводити зволоження рослин регулярно, а щоб земля повільніше просихала, на грунт укладають шар мульчі», — наголосили досвідні садоводи.

Також обов'язковим є зимове укриття. Деякі рослини не переносять суворі зими, і восени рекомендується їх вкривати від морозу. В першу зиму слабкі саджанці можуть легко вимерзати, тому без захисту від холоду не обійтися.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.