Надмірне вживання меду спричиняє діабет — досвід

Попри те, що мед вважається замінником звичайного цукру, експерти не радять використовувати його у раціоні харчування постійно. Часте вживання меду може підвищити рівень гемоглобіну А1С, що значно посилює ризик проявів діабету.

Про це пише Ukr.media.

Мед — продукт, який може контролювати кров'яний тиск. Його надлишок може призвезти до низького кров'яного тиску і артеріальної гіпотензії (зниження більш, ніж на 20% від звичайного значення). У довгостроковій перспективі це може відбитися на роботі серця. 

«Лікарі не рекомендують вживати вагітним жінкам, дітям дошкільного віку і мамам, що годують грудьми. Навіть невелика кількість продукту може несприятливо вплинути на здоров'я дитини. Частий наслідок — розвиток ботулізму», — зазначили експерти.

У невеликих кількостях мед навряд чи матиме негативний вплив, але його велика кількість призводить до погіршення роботи травної системи: високий вміст фруктози порушує роботу шлунково-кишкового тракту, що може вилитися у розлад травлення, виразку шлунку, геморой, спазми, здуття живота і діарею.

«Якщо кількість вживаного меду не є нормованою, то, швидше за все, ви наберете зайві кілограми, тому під час складання дієт розраховується його певне дозування. Причиною для цього є високий вміст калорій, цукру і вуглеводів. Зворотним може бути процес лише під час змішування теплої води, меду і лимона (саме таке поєднання зустрічається у різних дієтах)»,  — наголошують дієтологи. 

Одне з найважливіших правил — обов'язково прополоскати ротову порожнину після меду. Через липку консистенцію цукор довше затримується на зубах і призводить до появи карієсу. Найчастіше карієс розвивається у дітей, особливо якщо мед — смакова добавка у солодких виробах, а не чистий продукт. Також можливе руйнування емалі, що призводить до появи білих плям на поверхні зубів.

По темі: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.