Вживання груш допоможе при сечокам'яній хворобі — досвід

Відвари з груш, а також грушевий сік застосовують як сечогінний засіб, тому пити грушеві напої корисно при каменях у нирках. Вживаючи відвар і сік протягом тривалого періоду часу, хворий має можливість позбутися від каменів.

Про це ідеться в матеріалі ICTV «П’ять причин регулярно їсти груші». 

Плоди груші містять цукри (глюкозу, фруктозу, сахарозу), вітаміни А, В1, В2, Е, Р, РР, С. А ще каротин, фолієву кислоту, катехіни, азотисті речовини, пектини, мінеральні солі заліза, марганець, йод, кобальт, мідь, калій, молібден, кальцій, дубильні речовини, клітковину.

«Груша сприяє поліпшенню настрою, зняття нервової напруги, серцебиття, а також перетравлюванню їжі. У плодах груш містяться унікальні ефірні олії, біологічно активні речовини, які здатні підвищувати захисні сили організму, протистояти інфекційним захворюванням, виконувати протизапальні функції й навіть боротися з депресією», — пишуть експерти. 

Груша допомагає вивести з організму важкі метали й токсини. Також вона відома своїми укріплювальними властивостями. Грушовий кисіль часто готують при проносах у дітей.

Читайте також: Калинове варення стане в пригоді при перших ознаках застуди

«Але укріплювальні властивості найбільш виражені у дикорослих груш. Тож якщо ти час від часу турбують проблеми розладу травлення, краще зібрати дикорослі груші, висушити й зберігати в прохолодному місці», — додали фахівці.

І народна, і офіційна медицина рекомендують використовувати грушу у величезній кількості випадків. Але, перш за все плоди груш треба вживати правильно: не їсти їх на порожній шлунок і не запивати водою.

Також їх не варто закушувати м’ясом і ласувати ними раніше, ніж через півгодини після закінчення приймання їжі.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.