Знавці розповіли про користь вживання чорної смородини

Усі корисні якості чорної смородини відмінно зберігаються при переробці ягід (варення, узвари, сушіння). Відвари чорної смородини допомагають при недокрів'ї, гіпертонії, виразці шлунка, гастритах.

Настої та відвари чорної смородини мають протизапальні та дезінфікуючі функції, а сік добрий для лікування ангіни, пише Zemliak.com.

Чорна смородина перешкоджає послабленню розумових здібностей у людей похилого віку, тому людям похилого віку наполегливо рекомендується вживати якнайбільше свіжих ягід чорної смородини.

«Ягоди чорної смородини за кількістю рідкісних вітамінів та цінних мікроелементів перевершують усі інші ягоди. Смородина перешкоджає виникненню цукрового діабету, її почали додавати у спеціальні продукти, які призначені для зміцнення імунітету та оздоровлення організму загалом», — зазначили знавці.

Ягоди та листя чорної смородини допоможуть вивести камені з нирок, привести до нормального стану печінку та дихальну систему організму, перемогти атеросклероз.

Господині зауважили, смородина допоможе звести до нуля всі інфекційні захворювання та підвищити імунітет. Також висипання на шкірі або свербіння лікують ванною з відвару листя чорної смородини.

«Якщо в організмі утворився надлишок сечової кислоти і відбулося відкладення солей у суглобах, то звільнити хворі суглоби можна за допомогою настою з листя чорної смородини, він розмиє та виведе з організму непотрібні солі та відновить порушений обмін речовин», — додали знавці.

Настій листя чорної смородини гарний як легкий проносний засіб. Обов'язково, якщо ламаються і кришаться нігті (брак кальцію в організмі), необхідний кальцій можна знайти в ягодах чорної смородини.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.