Вживання червоної капусти знизить рівень цукру в крові

Ефективно червона капуста знижує рівень шкідливого холестерину і цукру в крові, тому червонокачанну радять їсти при діабеті.

Коренеплід використовують для лікування і профілактики білокрів’я. Вживання продукту веде до нормалізації тиску, зміцненню стінок судин.

Про це пише Сільське господарство та садівництво

Користь продукту пояснюється наявністю в складі таких корисних речовин, як: 

  • ретинол;  
  • аскорбінова кислота; 
  • токоферол; 
  • вітамін К і Н; вітаміни групи В; вітамін РР; 
  • залізо; магній; селен; цинк;
  • йод; кальцій; калій; 
  • марганець; фосфор.

«Крім вітамінів, в червоній капусті містяться вуглеводи, амінокислоти, білок рослинного походження, фітонциди і антоціани. Червонокачанна капуста відрізняється низькою калорійністю, тому її радять їсти тим людям, хто намагається схуднути — на 100 г продукту припадає лише 26 ккал», — кажуть експерти. 

Користь червоної капусти полягає і в тому, що вона поліпшує зір. Підвищується працездатність головного мозку. Якщо періодично включати в раціон цей овоч, вдасться захистити організм від депресії. 

«Особливу користь приносить сік червоної капусти. Лікарі радять його приймати при ослабленні капілярних стінок», — пише видання. 

Продукт радять їсти чоловікам різного віку, адже він надає величезну користь чоловічому здоров'ю. Користь червонокачанна капуста надає чоловікам-спортсменам, бо вона допомагає швидко усунути м’язові болі, які виникають після тренувань.

«Продукт допомагає знизити прояв неприємних симптомів, які виникають періодично у жінок. Овоч буде корисний і тим жінкам, хто виношує дитину або годує грудьми. Якщо з’їдати по 100 г продукту в день, вдасться запобігти розвитку гіповітамінозу», — зазначили експерти.  

Шкода червоної капусти може спостерігатися тільки тоді, коли у людини є протипоказання до її застосування. Якщо часто вживати продукт, може підвищитися тиск. Тому його з обережністю радять вживати гіпертонікам.

Не радять їсти при гострому і хронічному панкреатиті, так як це призведе до загострення хвороби і появі сильних болів з лівого боку живота. Також не варто включати в раціон капусту при непереносимості.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.