Пекінську капусту варто сіяти в окремих ємностях — досвід

При вирощуванні пекінки розсадним способом необхідно пам’ятати, що в процесі пересаджування слабка коренева система культури може бути досить легко пошкоджена, що зробить посадковий матеріал нежиттєздатним.

Саме з цієї причини рекомендується вирощувати розсаду пекінки в спеціальних розсадних індивідуальних касетах, а також торф’яних горщиках або торф’яних таблетках, пише Zemliak.com.

«Протруювання насіннєвого матеріалу здійснюється декількома способами, але найкраще зарекомендували себе 1% розчин перманганату калію, в якому проводиться замочування протягом півгодини», — зазначили експерти.

Після проведення попередньої обробки насіння замочують протягом 12 годин в розчинах на основі будь-яких стимуляторів росту. .Висів на розсаду в січні-березні. Стандартна глибина посіву насіння становить 1,5-2,0 см. 

«Тепличні гряди під висаджування розсади та вирощування городньої культури потрібно підготувати завчасно. Стандартна схема висаджування рассадного матеріалу 25-35 х 15-20 см», — пише видання. 

Хороші якісні саджанці мають 5 справжніх листочків. Оптимально підходять для вирощування тепличні гряди, представлені нейтральними грунтами з достатньою кількістю органічних компонентів. Грунт на тепличних грядках повинен бути легким і досить добре дренованим.

«При зрошувальних заходах дуже важливо стежити, щоб грунт не попадав в середину листової розетки. У процесі регулярного проріджування всі відбраковані і слабкі рослини можна використовувати в їжу. Грунт повинен бути досить вологим, а підгодівлі застосовувати не рекомендується, так як в цьому випадку може спостерігатися накопичення нітратів в плодах»,  — зазначили експерти. 

Приблизно через 3 тижні після висаджування капусту підгортають. Повторити підгортання потрібно ще через 10 днів.

Тепличні умови досять добре підходять для культивування пекінської капусти і отримання високого врожаю. Такий спосіб вирощування дозволяє отримати більш ранній урожай і позитивно позначається на продуктивності овочевої культури.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.