В громадах Львівщини будуть оновлювати пасовища

Рішенням сесії Львівської обласної ради внесено зміни до Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області. 

Основним завданням цього заходу є підвищення продуктивності природних сільськогосподарських угідь шляхом їх корінного або поверхневого поліпшення та організації випасання. 

Про це інформує Львівська ОДА.

Фінансування здійснюватиметься за рахунок коштів, що надходять до спеціального фонду обласного бюджету у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва у вигляді субвенції органам місцевого самоврядування.

«Умовою для одержання коштів є рішення ОМС про створення громадських пасовищ, наявність проекту землеустрою земельної ділянки комунальної власності та її реєстрація, а також проектно-кошторисна документація, яка визначає перелік та загальну вартість самих робіт», — зазначила Тетяна Гетьман, директор департаменту агропромислового розвитку області.

Зазначається, за 2021 рік профінансовано 6 громад на суму понад 2,5 млн грн, площа до поліпшення становила більш як 322 га.

Прийом документів для участі у конкурсі триватиме до 1 серпня 2022 року. Голови громад мають прискорити роботу з юридичного оформлення громадських пасовищ відповідно потреби, замовити виготовлення проєкто-кошторисної документації та подавати всі необхідні документи до департаменту.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.