На Миколаївщині селяни заблокували проїзд зерновозам

 Жителі села Лимани, що на Миколаївщині, перекрили в’їзд вантажівок із зерном до населеного пункту. На в’їзді до села чергують четверо людей. Причиною став габаритний трнспорт, який нівечить дорожнє покриття в селі.

Про це стало відомо від Суспільного.

За словами Наталії Панашій, старости сіл Лимани та Лупареве, черги з вантажівок поблизу села утворюються вже приблизно рік, проте ситуація загострилася у ніч проти 3 лютого.

«До Лиманів вони раніше не заїжджали, якось шикувалися за Галицинівкою та виїжджали. Зранку мені подзвонила жителька села і розповіла, що фури вже перед Лиманами. Я вдягла сигнальний жилет та поїхала за село. І дійсно, фури вже були поблизу села», — розповіла Наталія Панашій.

Як каже посадовиця, ситуація пов’язана зі зниженням цін на зерно. Фури приїжджають вже навантажені зерном, а здавати його водії відмовляються, тому залишають автівки на узбіччі. У ніч проти 3 лютого 2022 року поблизу Лиманів утворилася черга, а деякі фури почали заїжджати на територію села.

«Від Миколаєва до Лиманів 10 км вони стоять. У село їх не можна пускати, вони всі провулки розбивають. Водії не винні в цій ситуації, їм потрібно розвернутися та стати у чергу. А для цього вони мають заїхати в село і знайти будь-яких провулок, роздавити там асфальт та розвернутися назад», — розповіла Наталія Панашій.

За словами Віталія Душка, речника патрульної поліції у Миколаївській області, повідомлення щодо перекриття руху поблизу села Лимани до патрульних не надходили. Зі слів посадовця, за зверненням патрульної поліції ОДА готує проект зі зміни схему регулювання дорожнього руху на цій ділянці дороги. Відповідно до запропонованих змін, зупиняти великовантажний транспорт поблизу жилих будинків у Лиманах заборонятиметься.

Читйте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.