В селі Снітків жителі створили успішний бізнес на ягодах

В селі Снітків, що на Вінниччині, більше 5 років селяни заробляють на ягодах, і не лише працюючи на зборі врожаю на місцевому господарстві, а й вирощуючи її на власних присадибних ділянках. 

Саджанці смородини людям роздали ТОВ «Тріада МК» безкоштовно, розповіли, як доглядати. Коли дозріває врожай, агровиробник купує його в селян. 

Про це пише Вінниця.Info.

Зазначається, селян не зобов’язують продавати ягоди саме аграрію, у них є право вибору, кому реалізовувати продукцію. 

«Три роки тому нам роздали посадковий матеріал. «Тріада» дала безкоштовно. За 2 роки саджанці смородини в мене піднялись, на другий рік було мало ягід. На третій — гарно вродило, і далі буде ще краще. В мене тут картопля росла колись, але чоловік помер, думаю, навіщо мені стільки картоплі, то посадила 7 соток смородини — 420 кущів. Буду мати собі дохід», — розповідає жителька Сніткова Олена Дмитрівна.

Роздача саджанців і закупівля ягід в людей — це соціальний проект, щоб дати місцевим жителям можливість працювати і заробляти вдома.

«Ми даємо можливість працювати людям, які не можуть йти на роботу до нас в господарство. Це люди літнього віку, люди, які мають власне присадибне господарство, люди з інвалідністю. Також ми створюємо умови для молоді, щоб вони могли жити вдома з родиною і не шукати заробітків за кордоном», — говорить Сергій Українець, директор ТОВ «Тріада МК».

Сільський голова Сніткова Віктор Ольшевський зазначає, що доходи сільського бюджету збільшились, лише після того, як до них в село зайшла «Тріада».

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.