На занедбаному полі підприємство успішно вирощує ягоди

У селі Снітків, що на Вінниччині, підприємство орендувало занедбане поле понад 200 га. Нині на ділянці працюють місцеві жителі: почали вирощувати суницю, малину, ожину, лохину, вишню.

Про це пише Вінниця.Info.

«Тріада» — компанія, яка займається вирощуванням ягід та фруктів і їх переробкою. Створили повний цикл виробництва, використовуючи потужності своїх переробних підприємств, а саме: заморозка ягід, виробництво соків та подальша їх переробка. 

«У 2012 році ми взяли в оренду біля 200 га землі. Ділянки були занедбані, суцільні чагарники. Протягом короткого терміну почистили і підготували ділянки», – розповідає Сергій Українець, директор ТОВ «Тріада МК».

На зборі врожаю у сезон працюють люди не тільки зі Сніткова, а й з сусідніх сіл. Агровиробник забезпечує людей транспортом до місця роботи, надає гуртожиток та забезпечує харчуванням. Перед допуском до роботи, всі проходять медогляд — складають графік та проводять обстеження у фахівців. «Куплені» довідки тут не проходять. 

«На полі є вбиральні та рукомийники. Тут турбуються про здоров’я людей, які працюють в полі, та споживачів, які потім купують ягоди і фрукти в супермаркетах»,  — кажуть співробітники. 

Зазвичай врожайність полуниці 20 т/га. Далі дозріває малина і ожина. Ягоди вирощують таким чином, щоб їх легше було збирати. Наприклад, ожину вирощують на «шпалері» – конструкція, яка дозволяє полегшити збір ягід та підвищити врожайність в 4-5 разів.

На території господарства є власна пасіка, щоб запилювати сади.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.