На Черкащині з'явиться всеукраїнський ягідний кооператив

Компанія LNZ Group навесні 2022 року планує відкрити на Черкащині ягідний кооператив для агровиробників всієї України. 

Кооперація Tevitta надає inVitro саджанці малини, суниці садової та ожини фермерам, одноосібникам чи фізичним особам, які планують займатися вирощуванням ягід, в обмін на гарантований збут вирощеної продукції на завод заморожених овочів, ягід і фруктів Tevitta.

Про це повідомляє Kurkul.com.

Як розповів Віктор Кравченко, керівник Tevitta, вони зрозуміли, що ідея диверсифікації виробництва може стати рушійною силою для аграріїв, які вже вирощують продукцію, або для тих, хто хотів би спробувати вирощувати, але за відсутності гарантованих ринків збуту бояться спробувати себе у цій новій ніші. Так з’явилась ідея створити кооператив Tevitta.

«Ми почали працювати у напрямку диверсифікації — збудували завод, який оснащений високотехнологічним обладнанням, пройшли сертифікацію, тому маємо всі відповідні сертифікати для виходу на світовий ринок — BRC Global Standard for Food Safety та GLOBAL G.A.P. Власне, наразі завод вже працює на ринок Європи», — розповів Віктор Кравченко.

Крім того, за словами власника Tevitta Віктора Кравченка, за бажанням фермери-юридичні особи можуть укласти з заводом контракт на переробку своєї продукції та її зберігання до формування кращої ціни. Для цього на заводі є необхідне обладнання та склади.

Читайте також:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.