На Івано-Франківщині фермер вирощує 15 сортів саджанців лохини

Фермер за освітою, Сергій Соколов переїхав на Прикарпаття у 2014 році, де продовжив свою справу ягідництва.

На сьогодні у господарстві Сергія росте 15 сортів лохини. Де-які з них фермер цінить по-особливому.

Про це пише Суспільне. Карпати.

«Серед ранніх — це сорт Дюк. Нам він дуже подобається. Ми поки не бачимо йому заміни. Нам дуже подобається за своїми «працьовитими характеристиками» середньо-пізній сорт Чандлер. Із середніх сортів — Блюкроп — він надійний, щоб не було, особливо для тих, хто хоче взяти для дому», — розповів Сергій Соколов.

Займатися ягідними культурами Сергій почав ще на батьківщині, на Луганщині. За словами Сергія, щира, добра Франківщина прийняла їх, і вони почали тут свою роботу. 

«Маючи освіту фермермерську, плодівничу, хотілося займатися тим, що до душі. З 2004 року в нас була розроблена ціла програма розвитку ягідних культур на сході України у Луганській області. І тоді я почав займатися новою культурою — лохиною», — розповідає Сергій Соколов.

Відтоді фермер й почав займатися вирощуванням лохини.

«Сорт Фіолент був створений безпосередньо для технічних потреб. Він — чудовий на смак, невибагливий. Фіолент був створений, щоб його можна було їсти свіжим, і щоб він йшов на переробку», — розповідає Сергій Соколов.

Сергій каже, що в ягідній сфері дуже важлива просвітницька діяльність.

«Що більше людей будуть освічені, професійні в нашій галузі, то нам буде краще займатися ягідним бізнесом, який тішитиме нас — українців, і вже в перспективі можна займатися експортом», — каже Сергій Соколов.

Окрім лохини, фермер вирощує саджанці малини, ожини та жимолості.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.