В Україні збільшились насадження під лохину

Темпи збільшення виробництва лохини у світі дещо сповільнилися, адже нових плантацій закладається все менше. Проте позитивний тренд в сегменті зберігається й досі. Україна збільшила свої насадження в тричі — з 1,5 до 4,4 тис. га.

Про це пише Kurkul.com. 

«Так, динаміка зростання в різних регіонах світу наразі відрізняється. Ми бачимо, що зараз найбільше цей сегмент зростає в Азії та Океанії, що стало можливим в першу чергу за рахунок Китаю. В період з 2017 року по 2020 рр. площі під лохиною в цій країні збільшились з 37 тис. га до 60 тис. га. Далі в цьому рейтингу Перу (з 6 до 13,6 тис. га), Польща (з 6 до 13 тис. га), Україна (з 1,5 до 4,4 тис. га) та Південна Африка (з 1,5 до 3,3 тис. га)», — зазначила  Ірина Кухтіна, президент Асоціації «Ягідництво України».

Також за словами експертки, дуже активно збільшується споживання свіжої ягоди, чому сприяє в тому числі й пандемія. Водночас збільшується сегмент переробки, в першу чергу — заморозки.

Експертка відзначила середнє зростання міжнародної торгівлі на 14% в об’ємах та 14,6% в грошовому еквіваленті. Головні країни-імпортери лохини (без врахування Нідерландів як країни-ре-експортера) є США (37% світового імпорту), Німеччина (9%), Великобританія (7,6%).

ТОП-постачальниками лохини на глобальний ринок є Перу (21,8% світового експорту), Чилі (17%), Канада (11%) та Іспанія (9%).

Читайте також: 

На Житомирщині вирощують близько тисячі тонн лохини

Експерти нагадали, як підготувати лохину до зими

На покинутому полі фермер успішно вирощує лохину

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.