Експерти нагадали, як підготувати лохину до зими

Передзимовий догляд за лохиною полягає в проведенні цілого ряду заходів: розпушування грунту і полив, обрізка кущів, мульчування, підживлення мінеральними добавками, контроль стану грунту.

Мульчування —  один з важливих етапів в догляді за лохиною. Матеріал для мульчі необхідно міняти в осінній період щороку, його призначена для утримання в грунті вологи у коренів рослини, не даючи випаровуватися. Краще використовувати лапник, кору хвойного дерева, деревна тирса.

Про це пише Cash-flow. 

Підживлення ягідників відбувається за схемою внесення мінеральних добрив. Використання органічних добрив заборонено. 

«Добрива вносять двічі за літо і ще один раз восени. Кількість добрив — 40 г калію і суперфосфату. Якщо лохині буде не вистачати живильних речовин, рослина починає засихати, листя в’янути і опадати», — пише видання. 

Восени проводиться і санітарна обрізка лохини. Вона несе функцію видалення зламаної і засохлої поросли і інших частин чагарнику голубики, на яких є шкідливі паразити.

Високорослі кущі лохини не бояться морозів, якщо кущі малорослі, потрібно встановити опори, натягнути прути через кущ і прив’язати до них гілки. Зверху кущі вкривають клейонкою або ялиновим гіллям.

«Видаливши всі непотрібні пагони, місця зрізів на чагарнику обробляють садовим варом. Цей захід вбереже рослини від проникнення в тканини комах і інфекції. Після цього лохину добре поливають і вносять підживлення. Восени використовують мінеральні комплекси, збагачені фосфором і калієм. Азотні підживлення не використовують, щоб не провокувати зростання зеленої частини», — зазначають експерти.

Удобрювати лохину починають з дворічного віку. Для молодих екземплярів беруть менше підгодівлі, ніж для дорослих рослин.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.