В Україні повернули обов'язковий техогляд тракторів та комбайнів

Верховна Рада України 26 січня 2022 року проголосувала у першому читанні за повернення техогляду для сільськогосподарської техніки. Відповідно, законопроектом знову запроваджується періодичний ТО придатності до експлуатації технічних засобів для агропромислового комплексу кожні 2 роки. Техогляд було скасовано у 2014 р.

Про це повідомляє Traktorist.ua.

«Нова сільськогосподарська техніка віком до 3 років звільняється з технічного контролю. Вживані комбайни, трактори та інші технічні засоби старше трьох років повинні пройти технічний контроль протягом 3 місяців після реєстрації», — йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, відповідний законопроект №6070 «Про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу» підтримали 234 народні депутати.

Раніше Zemliak.com вже повідомляв, що Міністерство аграрної політики та продовольства України оприлюднило список суб'єктів господарювання, які виробляють товари, що мають істотну соціальну значущість та зможуть отримувати для своєї роботи природний газ внутрішнього видобутку з обмеженою націнкою 25%.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.