Селяни на Київщині протестують проти масштабного кладовища

У неділю 26 вересня 2021 року на місці потенційного будівництва масштабного кладовища та крематорію відбувся масовий протест місцевих мешканців. Протестували мешканці Гірської та Золочівської місцевих громад Бориспільського району.

Про це повідомляється в Depo.Kyiv. 

«На мітинг прийшли майже усі мешканці навколишніх сіл. Вони зазначають, що не було жодних громадських слухань та обговорень, тому ніхто не очікував такого об’єкта майже під дворами людей. Відстань від майбутнього об’єкта до найближчих будинків — близько 10 метрів», — пише видання.

Мешканці сіл поблизу Борисполя обурені планами побудувати велетенський цвинтар поряд із їхніми будинками. Люди вимагають від місцевої влади скасувати рішення про затвердження плану території, де мають розташувати цвинтар із крематорієм. 

Раніше ми повідомляли, що Поблизу із міжнародним аеропортом «Бориспіль», у полі між селами Петропавлівське та Мартусівка, може з’явитися цвинтар на мільйон поховань і крематорій. Під цей об'єкт планують віддати 250 гектарів землі. Місцеві жителі донедавна навіть не здогадувалися про плани такого будівництва, а тим часом там з'явилися перші будівельні вагончики.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.