Підприємець-тепловик розповів, як місцева громада планує позбавити його кількох мільйонів

Чорнобаївська гомада відмовляється продовжувати договір на надання послуг теплопостачання від «Чорнобай-Тепло», через що підприємство вимушене демонтувати власне устаткування, на яке були витрачені мільйони гривень.

Про це ідеться в матеріалі Zemliak.com Інвестиційна (не)привабливість Чорнобаївської громади: історія компанії-тепловика.

Підприємством за власний кошт було прокладено та утеплено оновлені теплові магістралі з меншим діаметром, аби нести менше втрат тепла. 

«Після закінчення терміну договору влада Чорнобаївської громади відмовляється проводити новий конкурс з оренди майнового комплексу та надання послуг теплопостачання, а також продовжувати договір із його підприємством», — розповів співзасновник підприємства Михайло Пацьора.

Не так давно ще в 2018 році договір на теплопостачання був заключений з «Чорнобай-Тепло». За час свого існування підприємство інвестувало у напрямок роботи майже 6 млн грн: своїми коштами перевело систему теплопостачання на твердопаливні котли, оновило частину тепломереж та надавало послуги за прийнятими місцевим виконкомом тарифами. 

Михайло Пацьора додає, що тепер йому довелося вимушено демонтувати свої котли та інше супутнє обладнання, бо місцева влада навіть не розглянула можливість їх викупу за адекватною ринковою ціною. 

Також голова громади Сергій Любивий повідомив, що орендар має у визначений термін звільнити об’єкт та передати його назад селищній раді. Усі «поліпшення»  мають перейти у власність громади без відшкодування.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.