Ветеран ООС створив у селі власну торгівельну марку

У селі Іванопілля, що на Донеччині, ветеран російсько-української війни Сергій Свириденко заснував екоферму та виготовляє близько 150 видів крафтової продукції. 

В асортименті — різні види сирів, йогурти, м’ясна продукція, вареники. Є навіть такі екзотичні продукти, як тушкованка з конини.

Про це стало відомо від Козацького подвір'я.

«Хоч я і містянин, я все життя мріяв стати селянином і мати ферму. Війна якраз підштовхнула до того. Коли ми все втратили та опинилися у селі, ми справді такими й стали», — говорить фермер.

Господарство досить успішне, товари одразу розкуповують на ярмарках та фестивалях, виробництво стрімко розширюється. Однак шлях Сергія до успіху був досить тернистим.

«Маємо сучасну домашню сироварню та постійно розширюємо асортимент продукції. Використовуємо італійські закваски»,  — кажуть засновники. 

Після подій 2014 року підприємець Сергій Свириденко з дружиною виїхав з Донецька. У 2015 році чоловік звернувся до військкомату, щоб захищати країну. Після участі в АТО Сергій вирішив змінити діяльність та зайнявся фермерством.

Частина інвестицій в господарство — власні кошти Сергія Свириденка. Решту чоловік отримав від грантодавців. Разом із дружиною розводять кіз і виготовляють крафтові молочні та м’ясні смаколики.

У 2021 році господар зареєстрував власну торговельну марку — «Козацьке подвір’я». Натхненником для такої назви слугував колоритний образ самого Сергія Свириденка. Чоловік має довгого чуба, вуса, часом вдягає традиційне вбрання. Усе це робить фермера схожим на козака.

Джерело фото: Козацьке подвір'я.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.