Надавати платні послуги в селі можна без касових апаратів

Суб’єкти господарювання мають право проводити розрахунки без застосування РРО та/або ПРРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій при наданні побутових послуг на території села. Зокрема, не залежно від організаційно-правової форми та системи оподаткування, в тому числі фізичним особам-підприємцям-платникам єдиного податку другої-четвертої груп.

Про це повідомляє Zemliak.com з посиланням на Ligazakon.

«Пунктом 2 Постанови №1336 встановлено, що для форм і умов проведення діяльності, визначених, зокрема, у п. 11 Переліку, граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій не встановлюється»,  — пише закон. 

Таким чином, при наданні побутових послуг на території села (ремонт квартир, побутових машин, меблів, взуття, прибирання квартир, догляду за дітьми, фотографування, прання білизни тощо) фізичні особи-підприємці — платники єдиного податку другої-четвертої груп не застосовують РРО та/або ПРРО, а використовують РК та КОРО.

Водночас, поза межами села зазначені підприємці зобов'язані проводити розрахункові операції виключно з застосуванням РРО/ПРРО.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.