Фермери Львівщини вирощують капусту по 200 грн за кілограм

Фермери Львівщини, вперше в Україні вирощують різнобарвну капусту, яка користується шаленим попитом у власників торгівельних точок та простих українців.

Про це пишуть Коментарі.

Сам вид капусти приваблює покупців, тому що вона різнобарвна. В Європі таку капусту вирощують вже протягом багатьох років, а ось на українському ринку — це дивина. 

За словами Юрія Квінтюка, який є співвласником компанії, що здійснює продаж кольорового насіння, фермери не виділяли велику площу під цю капусту. Однак попит перевершив всі очікування. Зацікавилися різнобарвним овочем і мережі супермаркетів, а також різні заклади, які не проти використати новинку в одній зі страв свого меню. 

Юрій Квінтюк повідомив, що така капуста в супермаркетах буде обходитися приблизно у 200 грн/кг. Одна штука виходить плюс-мінус на кілограм.

Така висока ціна пов'язана з вартістю пачки насіння. В одній такій пачці міститься до 2500 насінин, а її ціна — 2245 грн. Ними можна засадити 2,5 сотки землі. 

Однією з тих, хто цього року вирощував кольорову цвітну капусту, була засновниця ФГ «Овочівництво» Марія Морикін. Її господарство обробляє 20 га землі у Миколаївському районі Львівської області та спеціалізується на вирощуванні кабачків, цукіні, різних видів капусти від ранньої до пізньої, селери та салатів. Свою продукцію вона продає великим супермаркетам на кшталт METRO. Однак вже восени цього року площу збільшать у зв'язку з великим попитом.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.