Вирощування огірків на підвіконні потребує високих температур — експерти

Для вирощування огірків в склянці найзручніше використовувати розсадні склянки об'ємом 450 мл. У прохолодних квартирах огірки будуть рости повільно і погано. Їм потрібно постійне тепло. Сіянці вимагають підтримки температури в межах +25°C, а дорослі ліани можуть задовольнятися +22-24°C вдень і +18-20°C вночі.

Також огіркам необхідне світло. Чим більше, тим краще. Контейнер з ліаною варто розташовувати на більш освітленому підвіконні. 

Про це пише Ukr.media.

Пророщування насіння огірків можна проводити в спеціальних торф'яних таблетках або невеликих стаканчиках. Для тих, хто не бажає займатися пікіруванням, рекомендовано сіяти відразу на постійне місце — в горщик або контейнер. Постійну місткість потрібно накрити склом або плівкою. Пересадку проводять, коли сіянець заведе хоча б 5 листочків. 

«Після появи 5-6 листа рослину необхідно прищепити. Нижні зав'язі огірка зберігаються. Після прищіпки центрального пагону активно почнуть формуватися пасинки, на яких дуже швидко з'являться перші зав'язі огірків», — додають досвідні городники. 

Щоб отримати соковиті хрусткі огірки варто підготувати живильний грунт на основі верхового торфу і біогумусу (не менше 30%), також в субстрат можна додати агроперліт. Основне завдання — отримати поживну, легку і повітряну основу для вирощування огірків.

При поливі огірків в склянці можна використовувати невелику кількість рідкого біогумусу (одну третю частину від норми, зазначеної на упаковці із засобом), це дозволить швидко отримати соковиті плоди.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.