На крученість огірків впливає наявність шкідників — експерт

Збиток огіркам можуть завдати комахи-шкідники - попелиці або трипси, при сильному ураженні можлива деформація плодів. Також зеленці можуть викривлятися через недостатнє харчування, відсутність у грунті азоту, фосфору, калію і магнію. Поява вигнутих плодів може бути викликано низькими нічними температурами. 

Ділиться агроном Олена Горбунова для видання Аргументи та факти.

Вигнуті плоди утворюються в результаті дії комплексу чинників. Найчастіше це відбувається через недостатнє освітлення - через занадто щільної посадки, надлишкового розвитку бічних пагонів (НЕ прищипують), залежно від розташування теплиці або грядки в тіні дерев або будівель.

«Ретельно оглядайте рослини, вчасно знищуйте шкідників. На плодоносних рослинах огірків це слід робити за допомогою біологічних препаратів або настоїв інсектицидних рослин (цибуля, часник, гострий перець, тютюн, гірчиця та інші)»,  — зазначає Горбунова.


Слідкувати треба за рівнем освітленості рослин, вчасно прищипувати бічні пагони. Не забувати про регулярну підгодівлю огірків комплексними мінеральними добривами, чергування їх з органікою. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.