Салат можна виростити і на підвіконні — досвід

Салат — скоростигла культура, а тому вже за місяць можна отримати вітамінну продукцію. Також можна вирощувати на городі, після прибирання основних культур, пише Zemliak.com.

«Покласти насіння в горщики з добре зволоженим грунтом діаметром 4,5-6 см. Але можна висівати і в ящик, краще у суміш городньої землі навпіл із перегноєм. Глибина загортання — 0,5-1 см. Горщики накривають плівкою або склом. Знімати накриття, коли розсада проклюнеться», — кажуть експерти. 

Догляд — поливи в міру потреби та підтримка температурного режиму. Поливати краще через ситечко, щоб струмінь води розсіювався. Не можна допускати пересихання субстрату. 

«До проростання температура грунту має бути 20°С. Коли з’являться сходи, її на 4-7 днів треба знизити до 10-12°С. Надалі знову слід підвищити до 16-20°С. Тоді сіянці не витягнуться», — додали знавці.

Світла для вирощування салату має бути вдосталь. 1-2 рази посіви можна підживити азотними добривами — 20 г сечовини на 10 л води. 

Салат пікірують, але необов’язково, і проривають у фазі 3-4 справжніх листків. Якщо розсада безгорщикова, відстань між рослинами складає 3-6 см. Але пересадку ця культура не любить. 

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2022.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.