Екоактивісти розповіли про переваги власного городу

Вирощування власного городу має стати перевагою для любителів свіжих овочів та зелені через кілька причин. Наприклад, власна продукція не містить таку кількість хімікатів,. яку використовують фермери в полях, не потребує доставки, чим зменшується викид СО2 в повітря, завжди свіжа продукція під рукою та незамінна розвага для дітей.

Про це розповіли волонтери Екодії на офіційній сторінці в Instagram.

«Складна логістика, труднощі вирощування тягнуть за собою ріст цін на овочеві продукти на ринках. оскільки через військову агресію росіяни не дають можливість вирощувати культури в нормальних умовах»,  — зазначили у дописі учасники Екодія.

Також одним з пріоритетів активісти вважають, якщо немає потреби транспортувати овочі додому чи до магазину, зменшується викид CO2 у повітря. Це ще одна з переваг домашнього городу.

Більшість, хто спробував вирощувати домашню городину, буде намагатись постійно займатись цим, оскільки від магазинних овочів не буде такої користі, як від домашніх — завжди свіжі та зрілі.

«Домашній город — класний проект для дітей. Робота не важка, але цікава, особливо, коли з'являться перші сходи та потреба їх доглядати, вже змалку можна долучати до екологічної продукції»,  — кажуть знавці.   

Зазначається, кращим антистресом теж може стати робота на городі. Всі проблеми відступають, а увага зосереджується тільки на рослинах.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.