Експерт поділився секретом збільшення врожайності огірків

Для забезпечення тривалого збирання врожаю огірків, рослини формують в одне головне стебло з бічними пагонами. До 5-ого листка видаляють всі плоди та бічні пагони. З 6 по 9 листок залишають плід на одне міжвузля, усі пагони видаляють.

З 10-ого листка залишають усі пасинки та плоди, прищипуючи їх над другим листком. Нижні листки, що починають жовтіти, обривають для покращення вентиляції і запобігання появі хвороб.

Про це розповів Максим Желевський, фахівець з агрохімії «Агрії Україна» в рамках онлайн-презентації для проекту Сади Перемоги.

Під час посівів огірків у відкритий грунт варто дочекатись прогрівання землі до 16-18°С на глибину 10 см. Розсада, готова до висадки, повинна мати 3-4 справжніх листки і гарно розвинену кореневу систему (25-30 днів після сходів)Посів проводиться у вологий грунт, між сіянцями має бути 25-30 см відстані. 

«Для споживання у свіжому вигляді краще висівати у кілька строків різними сортами за групами стиглості», — зазначив експерт.

При нестачі вологи рекомендується проводити полив. Зазначається, полив проводять 3-4 рази на тиждень, а під час спеки — кожен день. В цей момент допустимо використання водорозчинних мінеральних добрив. Для вирощування огірків кращими попередниками можуть бути: 

  • бобові
  • зернові
  • помідор
  • столові коренеплоди
  • картопля
  • баклажан
  • капуста

При висаджуванні розсади огірків у відкритий грунт. варто не забувати про загартовування, але температура має бути не нижче 6°С.  Догляд полягає у розпушуванні міжрядь, підживленні, боротьбі з бур’янами, хворобами та шкідниками, а також поливах. Проводиться декілька прополок під час яких видаляються бур’яни і розпушується ґрунт.

Також експерт нагадав, що збирати врожай краще рано вранці, поки огірки не встигли прогрітись від сонця.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.