Про захворювання перцю сигналізує колір листя — поради

Перш за все перець вимагає досить турботливого ставлення до себе і при найменшому недотриманні відповідних умов може відреагувати зміною кольору листя, його скиданням і навіть загибеллю всієї рослини.

При сильній засусі і невеликому поливі рослина починає сильно страждати від нестачі води. Це стає причиною того, що листя починає втрачати пружність, в’яне, жовтіє, а потім і зовсім опадає. А якщо стовбур перцю залишиться лисим, це призведе до загибелі всієї рослини. У такому випадку рекомендується ретельно стежити за поливом і кількістю води, пише Сільське господарство та садівництво.

«Легке змочування грунту недостатньо для нормального росту перцю, йому необхідно хороший полив, без фанатизму, звичайно. Важливо, щоб коренева система повністю була змоченою, оскільки тільки так можна врятувати саджанці. Не варто забувати про розпушування кірки — необхідної дії для отримання кисню», — кажуть городники.

Перець — теплолюбна культура. Для появи чорноти на листках, йому досить одного різкого зниження температури: харчування з грунту припиняється, і рослина витрачає речовини з листя, які дуже скоро починають в’янути і опадати. Недолік поживних речовин.

По темі: Календар на липень 2022 для городу, саду та клумби.

Для отримання хорошого врожаю є насичення ґрунту поживними речовинами. Найчастіше бракує заліза, що виражається в вицвітанні листя, а також азоту, що помітно по витягуванню стебла і його зміни кольору.

«Необхідно відразу ж вносити комплексні добрива, які можна придбати в будь-яких спеціалізованих магазинах. Важливо, внесення будь-яких добрив відбувається тільки після гарного поливу, інакше так можна обпекти кореневу систему рослини»,  — зазначили експерти.

Перець може захворіти фітофторозом, мозаїкою, плямистістю і рядом інших захворювань. Єдиний порятунок рослини — обробка листя препаратами що містять в своєму складі мідь. Якщо ж ознаки захворювання видно тільки на одному кущі перцю, найкраще його викопати і спалити, щоб інфекція не поширилася на інші саджанці.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.