Борна кислота допоможе збільшити врожайність помідорів — поради

Якщо з томатами відбуваються такі неприємні зміни як верхнє листя стає жовто-зеленим, кущі утворюють занадто багато пасинків і прикореневих пагонів, а на плодах, що зав'язалися, з'являються темні сухі ділянки, то необхідно якнайшвидше заповнити нестачу бору за допомогою підживлення на основі борної кислоти, яку можна придбати в будь-якій аптеці, пише видання Floristics. 

Порошкову борну кислоту широко використовують багато городників. Ефективне підживлення легко приготувати самостійно. 

«Для цього потрібно 2-5 г порошку борної кислоти розчинити у 10 л води. Концентрація залежить від того, наскільки значні ознаки борного голодування: чим вони вираженіші, тим міцнішим має бути розчин», — кажуть експерти. 

Оскільки борна кислота погано розчиняється у холодній воді, слід спочатку розвести порошок у невеликій кількості води з температурою 60-70⁰C, а після цього довести об'єм до 10 л холодною водою. 

«Робочим розчином слід обприскати всю надземну частину томатів. Позакореневе підживлення борною кислотою в період цвітіння та зав'язування плодів збільшує врожайність на 20-30%, а обробка кущів у фазі зелених плодів прискорює їх дозрівання, робить плоди солодшими та смачнішими і збільшує терміни зберігання врожаю», — додають досвідні городники. 

Томатам потрібно лише 2 обробки за весь сезон: під час масового цвітіння та через 10-14 днів після першого обприскування, тобто під час зростання зелених плодів.

Читайте також: 

Нашатирний спирт діє на огірки як добриво — поради

Правильна обрізка огірків збільшує врожайність

Йод діє на помідори як добриво

Альтернаріоз у помідорів потребує негайної обробки фунгіцидами

Городникам розповіли, чому опадає зав'язь огірків

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.