Городникам розповіли, як зберегти зав'язь огірків

Щоб не доводилося залежати від комах-запилювачів, які в несприятливу погоду не охоче відвідують огірки, варто вирощувати партенокарпічні та самозапильні гібриди, які не потребують допомоги комах. 

Також огірки можуть скидати зав'язь через нестачу або надлишок вологи в грунті. Цій культурі необхідна постійна помірна вологість у зоні коріння. Варто один раз пересушити ґрунт у прикореневій зоні, а потім рясно його зволожити, і зав'язі почнуть жовтіти та осипатись, пише Zemliak.com.

«Щоб уникнути перепадів вологості ґрунту, варто зробити вздовж рядів глибокі борозни та замульчувати їх сухою травою. У ці борозенки і поливати огірки, і вносити кореневі підживлення», — кажуть досвідні городники.

Коли починають набирати масу перші огірки, поливати треба двічі на тиждень. Але  треба зважати на спеку, і якщо кілька днів температура сягає позначки 30°С, поливати необхідно щодня.

Краще за все поливати увечері нагрітою за день водою, а не холодною з колодязя чи свердловини. Холодна вода — це шок для прогрітих за день коренів, через що вони можуть загнити, а сама рослина сильно уповільниться в рості. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.