Нашатирний спирт діє на огірки як добриво — поради

Нашатирний спирт є найціннішим добривом та засобом проти шкідників. Особливо люблять добриво на основі нашатиря огірки — препарат містить велику кількість азоту у легкодоступній формі.

Варто врахувати, що добриво на основі аміаку готується лише разом із підкислювачем. Це може бути лимонна кислота чи оцет, пише Zemliak.com.

«Нашатир забезпечує огірки азотом у потрібній кількості, при цьому не призводить до накопичення нітратів у плодах. А ще такий засіб виробляє імунітет у рослин до грибкових захворювань. При обробці культури аміаком листя не жовтіє, кущики швидко йдуть у зріст і формують багато зав’язей»,  — кажуть городники.

Готувати робочий розчин рекомендовано на відкритому повітрі в масці, тому що пари аміаку дуже леткі і не такі вже й нешкідливі для людини.

«На 10 л води взяти 3 великі ложки 10% нашатирного спирту та 1 ст. л. лимонної кислоти. Замість цього підкислювача можна взяти 9% оцт. Інгредієнти ретельно змішати і застосовувати розчин за призначенням відразу після приготування. Використовувати засіб можна кожні два тижні», — зазначають експерти. 

Готовий засіб можна застосовувати, як для поливу під корінь, так і для обробки по листу. Останній спосіб застосування допомагає азоту швидше засвоїтися та захистить рослини від грибкових хвороб.

Добриво на основі аміаку корисне також і для помідорів. Використовують та готують препарат за тією ж схемою, що й для огірків.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2022

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.