Понад 400 племінних корів загинули через обстріли росіян

Племінний завод із розведення великої рогатої худоби, що розташований у Кутузівці Харківської області, перебуває під обстрілами. Через бойові дії дослідницьке господарство «Кутузівка» (ДП ДГ «Кутузівка» Північного Сходу НААН) втратило понад 400 голів великої рогатої худоби. 

Про це стало відомо від Держпродспоживслужби.

Це підприємство є племінним заводом із розведення ВРХ української чорно-рябої молочної породи. Територія, де розташоване підприємство (Кутузівка, Харківський район), перебуває під обстрілами. Як зазначають у Держпродспоживслужбі, через це ускладнені заходи з належного поводження із загиблими та уцілілими тваринами.

«Потрібен висновок військових щодо безпеки та допуску цивільних осіб до господарства», — підкреслюють у відомстві.

Разом з цим у Держпродспоживслужбі повідомляють, що упродовж березня-червня на території Харківщини не зареєстровано особливо небезпечних хвороб тварин та птиці.

«Де була можливість, проводилися планові щеплення. Ветеринари допомагали тваринам у метро, де від вибухів переховувалися городяни зі своїми улюбленцями, забирали собак, котів на вокзалі, коли люди не мали змоги евакуюватися разом із ними, і з волонтерами прилаштовували їх», — зазначають у Держпродспоживслужбі.

Також днями реактивна артилерія росіян знову вдарила по Сумщині. Повідомляється, першими жертвами стали тварини, що перебували на фермі.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.