Найбільша ферма з вирощування креветок тепер займається овочівництвом

Найбільша в Європі акваферма з вирощування креветок «Акваферма Тилігул» відкрила для себе новий напрямок — вирощування овочів. Експерементальна установка для овочівництва розташована на Київщині.

Один з провідних спеціалістів в галузі аквакультури Любомир Гайдамака переформував бізнес для більш актуальних потреб населення. Нині вже зібрали врожай огірків, про що він повідомив у себе на сторінці в Facebook.

«Понад два місяці тому, коли російська армія ще була приблизно за 20 км від нашої ферми, я прийняв мудре рішення перетворити її на якісь овочі, які вирощують на нашому підприємстві. Я думаю, що це так само важливо для продовольчої безпеки людей у ​​нашому сусідстві, як вирощування ваннамеї в приміщенні», — повідомив Гайдамака.

Підприємець також закликав ділитись знаннями та досвідом і розповів, що компанія планує провести уроки та наради з охочими, щоб підвищити локальне постачання свіжих фруктів та овочів.

«Минулого тижня зі мною  зв’язалася група людей, яка хоче налагодити співпрацю та вирощувати овочі, рибу, курку, яйця. Думаю, тепер ми зможемо запропонувати їм допомогу у вирощуванні риби та овочів»,— наголосив бізнесмен.

«Акваферма Тилігул» — Найбільша в Європі ферма з вирощування білоногою тихоокеанської креветки. Основний напрям діяльності — вирощування тихоокеанської креветки Penaeus Vannamei за технологією Indoor BioFloc із застосуванням рециркуляційної системи очищення води (RAS).

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.