На Чернігівщині з'явиться перша демонстраційна молочна ферма

На базі СВК «Полісся», що на Чернігівщині, працюють над створенням демонтративної молочної ферми.

Відповідний меморандум про співпрацю вже підписаний за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми Quality FOOD Trade Program, що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).

Про це повідомляє громадська спілка Інноваційне фермерство та кооперація.

«Створення демонстраційної ферми в цьому регіоні було необхідністю, адже Чернігівщина постраждала внаслідок повномасштабного вторгнення рф на територію України й виробники молока як ніколи потребують допомоги не тільки в плані забезпечення необхідними матеріалами, а й у нових знаннях для ефективного відновлення молочарства у Чернігівській області»,  — зазначила Світлана Жаглова, виконавчий директор ГС «ІФК».

Таким чином у спілці сподіваються, що вже незабаром з’явиться можливість активно навчати та ділитися досвідом, вивчати на практиці різні підходи до процесу відгодівлі ВРХ та підвищення ефективності виробництва.

Також зазначається, це підписання стало першим кроком у реалізації проекту «Стимулювання та підтримка розвитку сімейних молочних ферм на Чернігівщині.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.