Експорт молочної продукції дещо уповільнився порівняно з минулим роком

У травні поточного року загальний експорт молока і згущених вершків склав 1,87 тис. тонн, що на 44% більше, ніж у квітні та на 7% менше, ніж за аналогічний період минулоріч, повідомляє Ukrinform.

«Не дивлячись на ускладнену логістику, в травні загальний експорт молока і згущених вершків склав 1,87 тис. тонн, що на 44% більше, ніж у квітні. Якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, торгівля впала на 7%. Найбільшими імпортерами молока за травень стали: Польща — 490 тонн та Нідерланди — 300 тонн», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у травні також експортовано 780 тонн вершкового масла, що на 59% більше, ніж у попередньому місяці, а також на 8% більше, ніж торік. Цей молочний продукт експортувався переважно до Молдови — 260 тонн, Польщі — 240 тонн та Нідерландів — 120 тонн.

Раніше Zemliak.com повідомляв, для категорій виробників та переробників продукції тваринного походження, за якими Україна акредитована, наразі діють визначені умови імпорту та транзиту такої продукції через країни ЄС.

Переміщення експортних вантажів із українських потужностей у режимі імпорту та транзиту здійснюється шляхами автомобільного та залізничного сполучення у визначених пунктах пропуску через державний кордон.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.