Замість молоковозів селяни на Чернігівщині використовують підводи

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну молоковоз перестав приїздити у село Камінь, що на Чернігівщині, забирає молоко тільки в сусідньому селі.

Місцеві жителі замість молоковоза використовують кобилу Чайку, що живе у родині Матвієнків.

Про це пише Суспільне.

У родині Матвієнків робочий день починається о четвертій ранку, щоб встигнути здати о шостій молоко. Поки дружина доїть сім корів, чоловік запрягає кобилу Чайку — це єдиний звідси транспорт. На нього вантажать бідони й забирають ще односельців.

«Як почалась війна, місяць зовсім не забирали, зовсім не їздили, а потім стали возити. Це десь понад місяць чи близько двох ми возимо в Кам’янську», — розповів Володимир Матвієнко, житель села Камінь та власник кобили.

Інші жителі Камені молоко до сусіднього села везуть велосипедами. У пластмасових відрах та бідонах по 15-20 літрів. Дорога зі спусків та підйомів. На шлях до молоковоза і назад витрачають годину-півтори.

По темі: Іон Морару: Кризовий сценарій під час війни допоміг виробникам молока втриматися на плаву.

Від початку війни не приїздить молоковоз за молоком і до місцевого фермера. Той живе на віддаленому краю села і здає 150 літрів на день. Зараз чоловік винаймає людей, щоб і його молоко підвозили до пункту приймання.

«Буду збувати всіх корів. Я у збитку. Я зателефонував на молокозавод, кажу, давайте вирішувати. Вони сказали, що не можуть на даний час, їм молоко моє не треба. Ну не треба, я розумію, то будемо збувати всіх», — сказав Попелишко, фермер з Кам’янської Слободи.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.