На Черкащині селяни працюють над відродженням молочного виробництва

У віддаленому селі Розкошівка, що на Черкащині, планують відродити молочну ферму і запустити лінію з виготовлення сирів, масла, згущеного молока. Вже відведені і площі під кормовиробництво, реконструюють старі приміщення ферми. 

Про це пишуть Вісті Черкащини.

Місцеві жителі кажуть, що також планують висадити павловнії. Вигода вирощування цієї екзотичної для цієї місцевості рослини полягає не тільки в її швидкому зростанні, але і в широкій сфері застосування всіх її надземних частин. З неї виробляють меблі, музичні інструменти, гранульовані пелети. 

«Листя використовується як корм для тварин, а квіти полюбляють бджоли. Тож тут плануємо розмістити ще й пасіку», — додають жителі села. 

Станом на 2005 рік в селі Розкошівка проживали 373 людини. Нині життя на хуторі триває, бо дітей на вулицях більше, ніж у сусідній Мар’янівці, і робота вочевидь є — в багатьох дворах трактори й автомобілі.

Місцевий фермер Валерій Прудивус розповідає, обов’язково має також бути теплиця, де вирощуватимуться овочеві культури. Місце під парники вже підготовлено, залишається знайти час для будівництва.

Якби не війна, кажуть жителі села, вже б у цьому році багато планів здійснилося. Нині фермер впорядковує місцевий ставок, насипали штучний острівець, щоб односельці могли і рибу половити, і відпочити. Ще й катамарани влітку будуть — пообіцяв.

Завдяки фермі Розкошівка газифіковане та не зникає з мапи Лисянщини, має перспективи розвитку, хоч більшість вважали село глушиною.

Читайте також

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.