Через війну фермери планують виробляти власне біопаливо

На четвертому місяці повномасштабного вторгнення рф в Україну, аграрії все більше схиляються до власного виробництва біопалива. Причиною стає ріст ціни на пальне та його практична відсутність. 

Сам біодизель аграрії можуть виготовляти безпосередньо у в господарстві. Для цього потрібно закупити олійний прес та виробити олію. 

Про це пише Superagronom.com. 

Експерти зазначають, популяризації біопалива також сприяють і фінанси, тобто ціна дизеля, яка вже перевищує 65 грн/л (там, де його ще можна знайти у вільному продажі). Крім того, за своїми характеристиками біодизель повністю відповідає традиційному дизельному пальному з нафти.

«Двигуни внутрішнього згоряння на такому пальному викидають у повітря менше діоксиду вуглецю (приблизно на 80%), і у вихлопі відсутній діоксид сірки. А при потраплянні у ґрунт чи воду, впродовж місяця розкладається на біокомпоненти», — кажуть експерти.

Як пояснює член громадської організації «Асоціація аграрних інженерів» Павло Гринько, знайти в Україні це обладнання різних типів — не проблема. Його вартість буде залежати від потужностей виробництва та використаної сировини.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.