Фермер з Київщини планує виробляти біодизель

Власник фермерського господарства «Геркулес», що на Київщині, Віктор Шеремета планує залучити до свого підприємства обладнання одного з університетів, яке дасть йому можливість на господарстві виробляти біодизель.

Про це написав Віктор Шеремета, власник ФГ «Геркулес» на власній Facebook-сторінці.

За його словами, про таку можливість фермер днями дізнався в НУБІП України, де була проведена практична нарада «Впровадження виробництва біодизелю в Україні» з представниками Національної академії аграрних наук, представниками ВР і Кабміну.

«Мене зацікавило обладнання університету, яке дасть можливість у себе на господарстві виробляти біодизель — так, як це роблять фермери у своїх господарствах у Європі», — написав Віктор Шеремета.

Фермер раніше зазначав, що з 1 га ріпаку можна отримати більше 1 т біодизелю.

Також Віктор Шеремета зазначає, що вирощування ріпаку буде корисним не лише для виробництва альтернативного пального. Ця культура, до всього. є відмінним попередником для зернових.

«Озима пшениця, порівняно з ужинком на площах з іншими попередниками, найкращі результати врожаю показує після ріпаку», — зазначив віктор Шеремета. 

Раніше Zemliak.com повідомляв, на молочній фермі у селі Лукашівка, що на Чернігівщині, стартувало відновлення. Її знищили у лютому-березні обстрілами рашисти. Загинули тварини. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.