Фермерка fluffy_beak розповіла про перше годування козенят на фермі

В перший день свого життя козенята відлучаються від матері та годуються окремо. Після народження для годування козеняти з мами-кози зціжується молозиво і згодовується малюку — з'їдають від 20 до 100 мл за раз, а годувати слід 4 рази на день.

Про це пише Анастасія, власниця ферми fluffy_beak на власній Facebook-сторінці.

Вже на 2-3 день — козенята на фермі fluffy_beak отримують тепле молочко по 100-150 мл та годують їх також 4 рази на день. На 4 день і до 2 місяців молоко козенятам дають 3 рази на день по 300 мл.

«Я в козівництві новачок, не експерт, хочу одразу це позначити! Розповідаю як проходить процес у нас», — пише фермерка.

Читайте також: На Київщині російські окупанти знищили еко-ферму.

Також Анастасія додає, що сіно у козенят з народження, вони на ньому сплять (можуть пожувати будь-якої миті) і ще заповнені годівниці. Зерно фермерка починає давати з 2-х місяців, але зазначила, що їй радять давати раніше, хоча б з місяця.

«По зерну у нас йдеовес, кукурудза та ячмінь. Овочі пробувала давати у 2 міс. Але вони їх не хочуть їсти, тож поки що вони на паузі. Ще звичайно даю вітаміни. З 2 до 3 міс перекладаю їх на 2-разове молоко, дозування така ж по 300мл», — додала власниця fluffy_beak.

Коли козенята вирощуються штучно необхідно мати посуд, розраховану на дві зміни годування, щоб мати можливість, як можна частіше мити її содою і гарячою водою. До їжі малюкам необхідно дати побігати, щоб вони їли потім із задоволенням. Перед тим, як поїти козенят молоком його потрібно зігріти і краще, якщо це буде свіже тільки, що надоєне молоко.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.