Експерти розповіли, як збільшити несучість курей

На продуктивність курей впливає безліч факторів, не тільки походження. В першу чергу — збалансоване харчування з достатньою кількістю поживних речовин, мінералів, вітамінів і амінокислот, пише Сільське господарство та садівництво.

Величезний вплив має наявність в кормі джерела тваринних протеїнів. Хороший, різноманітний, повноцінний раціон — запорука високого імунітету несучки, а значить і гарантія великої кількості яєць. 

«Важливо знати міру. Більше корми — не означає краще. При його надлишку кури воліють «жирувати», їм уже не до яєць», — кажуть експерти.

Щоб стимулювати збільшення кількості яєць, курей необхідно підтримувати спеціальними добавками для несучок, — преміксами, або годувати якісним промисловим комбікормом. Крім корму, потрібно дбати про освітлення, температуру і умови утримання.

Актуально: Топ-15 порід м’ясо-яєчних курей.

При клітинному розміщенні контроль мікроклімату в курнику виходить на перший план: вони цілий рік містяться в однакових умовах, які виключають стрес від перепадів і змін режиму. 

«При підлоговому утриманні необхідно забезпечити суху і чисту підстилку. У антисанітарії і при підвищеній вологості спостерігається високий ризик ураження курей різними захворюваннями і ослаблення імунітету», — кажуть експерти. 

Є кури, які продовжують нестися взимку навіть в неопалюваному курнику, однак падіння температури нижче нуля загрожує припиненням яйцекладки. Тому рекомендується підтримувати в приміщенні тепло. 

На кількість яєць впливає і рівень освітлення. Світловий день для несучки повинен становити близько 12-14 годин. Взимку, коли природна тривалість скорочується, обов’язково включають в курнику додаткове джерело світла.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.