Півнів Майстер Грей варто тримати в утепленому курнику — експерти

Півні породи Майстер Грей повинні утримуватись взимку в обігрітому курнику, інакше їх гребінці будуть обмерзати. Несучки цих порід не з лякливих — їм ні по чому стресові ситуації, після яких інші породи перестають нестися або втрачають апетит.

При правильно підібраному раціоні харчування і належному догляді несучки в рік відкладають не менше 200 яєць, іноді цей показник може доходити до 290-300 штук на рік. Маса яйця на початку несучості — близько 60 г, у більш дорослої птиці вага доходить до 70 г.

Про це стало відомо від Best-diy-site. 

Для курей породи Майстер Грей характерне сіро-біле забарвлення оперення, темніший відтінок на шиї, на хвості і кінчиках крилець. На тлі світлого тулуба ефектно виділяються борідка і гребінець насичено червоного кольору. 

«Майстер Грей — порода курей, опис якої значно відрізняється від інших кросів: птиці значно вище, тіло довше, спина ширше, кінцівки потужні. Крила середньої довжини, притиснуті до тіла. Хвостове оперення невелика навіть у самців, що характерно для бройлерних порід курей. Гребінець листоподібною форми з зубчиками», — пише видання. 

Груди широкі, добре розвинена, тому після забою з кожної тушки отримують багато делікатесного, ніжного білого м'яса.

Ще один плюс — високий відсоток виводимості молодняка (вище 95%).

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.