Експерти розказали, як правильно вирощувати бройлерів

Вода для напування бройлерів повинна бути комфортної температури: теплу птиці п’ють неохоче, а від холодної хворіють. В ідеалі: + 18..+ 22°С. Після годування бройлерів, комбікорм прибирають, що перешкоджає розвитку гнильних процесів і росту хвороботворних бактерій. 

Про це пише Сільське господарство та садівництво.

«Рухову активність краще обмежити одним приміщенням або кліткою, так мінімізується втрата енергії, з’явиться можливість правильно годувати курчат», — пише видання. 

Після першого тижня утримання курчатам ставлять окремі годівниці з річковим піском або дрібною галькою. Мінеральні складові сприяють ефективному перетравленню і засвоєнню кормів.

«Приблизно до 5 діб курчат годують 8 раз в день. При цьому вперше бройлер повинен поїсти не пізніше ніж через 12-15 годин після своєї появи. В першу добу комбікорм залишають в постійному доступі. В цілому витрата корму становить 15-21 г на кожну голову. Зазвичай курча важить близько 116 г», — зазначили експерти.

Читайте також: 

Аж до 18 днів бройлери стрімко набирають вагу. Важливо не пропустити цей період, коли розкривається генетичний потенціал великих приростів. При збалансованому харчуванні вони виростають до 638 г. Корм додають поступово, починаючи з 25 г і закінчуючи 89 г у розрахунку на одного курчати бройлера. Кількість годувань поступово знижують з 6 раз до 4 разів на добу.

До 37 днів триває період інтенсивного набору маси. До його кінця кожне курча досягає в середньому близько 2 кг. Витрату корму збільшують до 158 г на особу. Режим роздачі комбікорму — двічі на день. 

Зазвичай, щоб виростити бройлера досить не більше 45 днів. Хоча деякі оригінатори рекомендують забивати курчат вже у віці 42 днів: розрахунки того, скільки потрібно корму в подальшому, свідчать про втрату економічної вигоди і не виправдовують загальних витрат на вирощування курчат бройлерів в домашніх умовах. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.