Городникам назвали основні умови врожайності спаржі

Спаржа є теплолюбивою культурою, тому її потрібно висаджувати на відкритій ділянці, де є достатньо сонячного світла. 

Спаржа висаджується у першій чи другій декаді квітня, у залежності від погодних умов. Однак пізня посадка може призвести до загибелі саджанців через брак вологи та високу температуру повітря.

Про це пише Kurkul.com. 

Для посадки рослина вимагає добре розпушеного мінерального ґрунту. Для посадки використовують річний або дворічний посадковий матеріал. Також, можна використовувати 8-12-тижневу розсаду, вирощену в контейнерах під кришками.

«Для уникнення зараження хворобами, не рекомендується садити спаржу на одному і тому ж місці. Поле з насадженнями не повинне прилягати до культур, які мають тривалий період цвітіння, таких, як ріпак, люцерна, конюшина, дерев і чагарників, оскільки це також може призвести до зараження шкідниками. Найкращим попередником для спаржі є ​​зернові культури», — пишуть експерти.

Буде цікаво: Вирощування спаржі на городі та особливості догляду.

Зазначається, на одному і тому ж місці садити спаржу рекомендовано не раніше, як через 8-10 років. Перед посадкою обов’язковим є вимірювання кислотності ґрунту. 

«Якщо він є нейтральним, на полі немає бур’янів, потрібно обробити ділянку перед початком зими — провести глибоку оранку з плугом-поглиблювачем», — додали фахівці.

Важливо, щоб поле не було забур’яненим. Особливо такими рослинами, як хвощ, чортополох.  

Найчастіше на 1 га висаджується 15-18  тис. саджанців. Міжряддя у зростаючої спаржі приблизно 150-160 см, але для меншого ураження хворобами можна використовувати більшу відстань — 170-190 см. Між саджанцями у ряду відстань може бути 30-45 см. З огляду на організацію збору врожаю, ряди не повинні бути довшими, ніж 150 м. Після розкладки саджанців, їх присипають шаром ґрунту приблизно 5-10 см, потім землю бажано ущільнити.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.