Сіяти огірки варто за місяць до висадки у грунт — поради

Висаджувати розсаду огірків на грядки у віці 3-4 тижнів, вона вже буде досить міцною. Оптимальний час пересадки огірків у відкритий ґрунт — не раніше першої декади червня. У теплиці висаджують огірки вже з кінця квітня.

Про це ідеться в матеріалі Zemliak.com «Правила вирощування огірків: від посіву до врожаю» 

«Для вирощування розсади огірків зручно використовувати торф'яні горщики розміром 9×9 см або 10×10 см. Так можна уникнути небезпечного етапу «перевалки» і не пошкодити коріння сіянців», — кажуть експерти.

Перед висівом насіння огірків рекомендується підготувати. Для початку необхідно відібрати велике і повноцінне насіння, а потім замочити його на 20 хвилин в солоній воді. Для приготування розчину потрібен 1 л води і 50 г самої звичайної кухонної солі. Непридатне до висадки насіння спливе на поверхню і його можна буде викинути. Решту на дні сміливо можна висаджувати.

«Висівати та висаджувати огірки слід після того, як мине загроза заморозків і грунт прогріється до +14…+15°С. Можна висадити розсаду у відкритий грунт раніше, але під тимчасові плівкові укриття. Це дозволить прискорити плодоношення огірків у відкритому грунті на два тижні. Розсада повинна бути 2-3-тижневою і мати 2-3 справжніх листа», — кажуть знавці. 

Розсада огірків росте добре на ґрунті нейтральної кислотності, з достатньою кількістю калію та фосфору у складі.

Огірки потрібно поливати до посіву, щоб грунт добре просочилася вологою. А потім необхідно залишити розсаду у спокої до того моменту, поки не з'являться сходи.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.